Al vanaf jonge leeftijd ben ik geinteresseerd in de geschiedenis van WW2, in het bijzonder van de Amerikaanse luchtlandingstroepen. Destijds bezocht ik samen met mijn ouders en broertje de begraafplaats in Margraten. Later kwam ik met enige regelmaat in de Ardennen en Bastogne. De interesse hield aan en verdiepte zich door het lezen van vele boeken en berichten over de US paratroopers. Tijdens mijn middelbare school- en studietijd verdween deze activiteit naar de achtergrond. Enkele jaren geleden, na kennisgemaakt te hebben met enkele Jeep-fanaten leefde mijn interesse weer op. Nadat ik de mogelijkheden ontdekte om via militaria-beurzen en eBay uitrustingsstukken en originele stukken te kopen, was ik weer 'back in business'! Nadat ik de winkel en het aanpalende prive-museum van Michel De Trez in Brussel had gezien was ik echt 'verkocht'! Uiteindelijk resulteerde e.e.a. in een behoorlijke boekenkast (van Rendez vous with destiny tot Geronimo, en van BOB tot Hell's highway), een complete uitrusting (behalve de jumpsuite alles origineel) en vele andere originele attributen. Bij het opbouwen van mijn kleine verzameling ben ik 'gezond' te werk gegaan. Immers, de prijzen zijn inmiddels exorbitant hoog geworden en de falsificaten zijn niet meer van echt te onderscheiden.

Een hoogtepunt in deze hobby-activiteiten vormde de bevrijdingsfeesten van september 1999 in Zuid-Limburg. Daarna volgden nog vele weekends en uitstapjes tot Normandy toe! En reden wij een dag met Joe Toye en de Gordon girls rond. Natuurlijk alles all geared-up. Met een aantal andere enthousiastelingen (bewust een kleine selecte groep) heb ik de groep The Dutch Currahees gevormd. Samen met de Screaming Ducks werden diverse activiteiten bezocht en zelf georganiseerd. Met als absolute hoogtepunt ons bezoek in juni 2002 aan Normandy en de begeleiding van de BOB-tour in september 2002. Daar tussenin lag voor mij persoonlijk de verwezenlijking van een lang gekoesterde wens: het behalen van mijn jumpwings in augustus 2002 op vliegveld Teuge!

Natuurlijk worden wij wel eens vreemd bekeken als wij in volle uitrusting ergens opduiken. Maar dat is echt de uitzondering. Normaliter zijn mensen zeer geinteresseerd en tonen oprechte belangstelling voor onze activiteiten. En de veteranen en familie? Die vinden het helemaal te gek! Dat betekent ook dat ik vele contacten onderhoud met veteranen en hun nabestaanden in de VS. Dat is een heel dankbaar en ontroerend aspect van deze hobby hetgeen mij keer op keer energie geeft om door te gaan en ons motto "we'll never forget You!" waar te blijven maken! In dat kader verzorg ik het graf van Gordon E. Mather, F 506th. in Luxemburg. De foto's zijn op onze site www.jungbauer-imedia.nl (wordt geleidelijk aan door www.dutchcurrahees.com vervangen!) te zien.

Artikel door: Marcel Jungbauer

 

 

This website is dedicated to all Allied Paratroopers of World War Two. They became a 'Band of Brothers' who enlisted for a new type of warfare. They jumped into occupied Holland on September 17th 1944 like Angels from the Sky. We will honor their heritage.