Johan is geboren in Rotterdam op 21 februari 1959. Opgroeiend in na-oorlogs Rotterdam kom je al vroeg in contact met de Tweede Wereldoorlog, en zijn gevolgen, door het feit dat de stad een 'ziel' mist. Het hart van de stad was er door de Luftwaffe uitgebombardeerd op 14 mei 1940 en is eigenlijk nooit teruggekeerd. Rotterdammers staan dicht bij WOII.

Via de verhalen van ouders en familie over de oorlog begon Johan's interesse in WOII al heel vroeg. Op negenjarige leeftijd las hij zijn eerste boeken over de invasie in Normandie (o.a. De Langste Dag). Naast oorlogen en WOII in het algemeen is die gebeurtenis, en in het bijzonder de acties van de Amerikaanse luchtlandingstroepen, een bijzonder gebied van interesse gebleven. Eindelijk, na lang zeuren, namen zijn ouders hem in 1973 op 14 jarige leeftijd, op zijn eerste vakantie naar Normandie. Het fotoboek toont vele bijzondere plaatsen, Ste Mere Eglise en Utah Beach om er maar twee te noemen. De belangstelling raakte wat op de achtergrond door studie, werk en carriere in het buitenland, maar is de laatste jaren, mede door Saving Private Ryan en Band of Brothers, zoals bij zovelen, weer volledig aangewakkerd.

Vooral het dagelijks bestaan van de gewone Amerikaanse soldaat en paratrooper heeft zijn belangstelling. Wat dreef deze jongemannen van zover weg om in Europa voor vrijheid te vechten en te sneuvelen? Hoe leefde een paratrooper van dag tot dag?

Om dit enigszins voor te kunnen stellen heeft Johan in 2003 Toccoa bezocht en de "3 miles up - 3 miles down" op de berg Currahee hardlopend volbracht.

Als regelmatige bezoeker van Margraten en eveneens in de voormalige functie als penningmeester van de Stichting Nederland - Verenigde Staten legde Johan een aantal malen een krans ter nagedachtenis van de gevallen Amerikanen. Toen werd het idee geboren om door middel van een vlag van de 101st Airborne Division bij het graf speciaal deze paratroopers te eren. Via deze weg kwam Johan in contact met Ronald en later Jos en is een samenwerking in 'living history' en kennisverspreiding en verbreding geboren.

Johan is niet getrouwd en woont thans in Amstelveen.

This website is dedicated to all Allied Paratroopers of World War Two. They became a 'Band of Brothers' who enlisted for a new type of warfare. They jumped into occupied Holland on Septmber 17th 1944 like Angels from the Sky. We will honor their heritage.